Vaše cesta k harmonickému vyvážení těla a duše


Wellness pobyty – odměňte sami sebe

29.04.2017 16:24

Wellness pobyty Wellness pobyty jsou velmi populární a jejich obliba v poslední době neustále stoupá. Ještě před pár lety platilo, že tyto pobytové balíčky byly spíše doménou žen. Taková dámská jízda, která je vlastně nonstop rozmazlování a hýčkání, to je přece nádherná představa. A že je z čeho vybírat o tom není pochyb.

Wellness hotely jsou vlastně takové oázy klidu, kde všechny detaily dokonale ladí. Klid je v dnešní době spíše vzácností a přepychem, proto je třeba si ho umět vychutnat.

Wellness hotely nabízí vše, co je pro tělo i duši příjemné a užitečné. Takže hned po snídani je možné zajít třeba do termálního bazénu, který prakticky vždy zahrnuje jak relaxační bazén tak i vířivku, mnohdy bývají i propojeny. A neméně oblíbenou součástí je pak sauna, a nejde jen o tu známou finskou saunu, kterou všichni znají. Na výběr je dnes z mnoha variant, které nabízí různé teplotní režimy, a také speciální saunové ceremoniály, specialitou je třeba medová sauna.  

Relax a odpočinek si už neumíme představit bez masáží, ať již sportovních, klasických nebo relaxačních. Bylinky, vonné oleje či speciality, jako masáž lávovými kameny nebo masáž čtyř rukou. V dnešní době není výjimkou, že ve wellness pobytech našly zálibu i muži, a proto ve většině wellness center neschází nabídka masáže pro dva.

No a zapomenout nemůžeme ani na rozličné koupele. Naložit se do horké vody s bylinkami, aroma olejíčky nebo do slané mořské vody, co může být pro uvolnění lepší? A pochopitelně pro fajnšmekry jsou mnohde k dispozici třeba medové koupele nebo čokoládové koupele. Samozřejmou součástí spa pak bývají i bary či místa s občerstvením. Takže můžete posedět třeba se sklenkou vína nebo něčeho zdravějšího, vychutnat si kvalitní zelený, bílý či černý čaj a nechávat doznít dojmy z prožitého zážitku.

Po takovém víkendu se člověk vrací zpět do reality plný optimismu, chuti do života a elánu. A to přece stojí za to, ne?

—————

Zpět